تحمل روغن حرارتی چقدر است؟
در فرایندهای صنعتی امروزه از دستگاهها و ماشین آلات مختلفی استفاده میشود و بیشتر این ماشین آلات صنعتی از چرخه مدار بسته برخوردار بوده و بر اثر کارکرد مدام و زیاد، گرما و انرژی زیادی در این دستگاهها تولید خواهد شد که نیاز است تا این گرما به سایر سطوح نیز انتقال یابد تا راندمان سیستم افزایش یابد که این پروسه توسط روغنهای حرارتی صورت میگیرد. در این مطلب قرار است که بررسی کنیم تحمل روغن حرارتی چقدر است. زیرا در تجهیزات و دستگاههای صنعتی روغنی که باعث خنک شدن یک طرف فرایند، انتقال و ذخیره انرژی گرمایی و گرم شدن در طرف دیگر فرایند کار خواهد شد، روغن حرارتی بوده که میخواهیم بدانیم تحمل آن چقدر است. با ما همراه باشید تا بیشتر با روغن حرارتی و تحمل این روغن آشنا شویم.
بیشتر بخوانید : گریس
روغن حرارتی چیست و تحمل روغن حرارتی چقدر است؟
مایع واسطی که در یک طرف فرایند( مثل یک مبدل حرارتی) کار خنک کاری را انجام میدهد و گرمای طرف مقابل را در خودش ذخیره میکند، روغن حرارتی نامیده میشود. همانطور که از نام روغن انتقال حرارت پیداست برای عملیات حرارتی از آن استفاده میشود و اساس کار آن خنک کردن و کم کردن حرارت از دستگاههای صنعتی و قطعات آنها میباشد. روغن انتقال حرارت در انواع مختلفی تولید میشود و اینکه تحمل روغن حرارتی چقدر است، سبب میشود تا کاربردهای گوناگونی پیدا کند. در ادامه قرار است بررسی کنیم که تحمل روغن حرارتی چقدر بوده و تا چند درجه سانتی گراد را قادر است، تحمل کند.
روغنهای انتقال حرارت باید نقطه حرارتی بالایی داشته باشند؛ زیرا ظرفیت بالای حرارتی این محصول میزان گرمای سیال را که بدون تغییر دمای آن میتواند ثابت بماند را نشان خواهد داد. بالابودن نقطه حرارت بالای این روغنهای انتقال حرارت سبب شده تا در کارخانههای صنعتی از این روغنها بهجای آب استفاده شود. زیرا روغن انتقال حرارت یک ویژگی مهم دارد و آن این است که این روغن میتواند بین 200 الی 400 درجه حرارت را تحمل کرده و به نقطه جوش نرسد.
بیشتر بخوانید : گریس گرافیت
آشنایی با مشخصات روغن انتقال حرارت
همانطور که عنوان شد، متوجه شدیم نقطه جوش روغن حرارتی بالاست و این نشان میدهد که تحمل روغن حرارتی چقدر است. زیرا مهمترین شاخصه در یک روغن حرارتی مناسب، نقطه جوش بالا و ظرفیت گرمایی ویژه آن روغن است.
همه ما میدانیم که نقطه جوش با سرعت تبخیر مایعات یک رابطه معکوس دارد، یعنی هرچقدر نقطه جوش یک مایع بالاتر رود، سرعت بخار شدن آن کمتر خواهد شد.
بنابراین اگر نقطه جوش روغن حرارتی پایین باشد، در دمای بالا خود این روغن حرارتی بخار شده و همچنین سبب رسوب در دستگاههای صنعتی کارخانهها خواهد شد. در این حالت نهتنها این روغن سبب روانکاری دستگاه نشده؛ بلکه باید برای از بین بردن این روغن حرارتی، روانکار دیگری استفاده شود که در صورت رفع نشدن ممکن است دستگاه آسیب جدی ببیند. اینکه تحمل روغن حرارتی چقدر است در انتخاب روغن انتقال حرارت یک گزینه مهم محسوب میشود که در تهیه و خرید روغن انتقال حرارت باید در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید : گریس پایه کلسیم
کاربرد روغن انتقال حرارت چیست؟
این محصول در صنایع مختلفی کاربرد دارد، از سیستمهای پیچیده چند حلقهای گرفته تا سیستمهای ساده و غیر حرفهای از روغن انتقال حرارت استفاده میشود. از این محصول میتوان در صنعتهای گوناگون دیگری مانند نفت و گاز، فولاد، رول، پلاستیک، نساجی، سنتز، کارخانهها و تولیدیهای مختلف، پالایشگاهها و… استفاده نمود. البته این کاربرد روغن انتقال حرارت با توجه به وظیفهای که برعهده دارد، متفاوت خواهد بود؛ اما اینکه تحمل روغن حرارتی چقدر است، در تمامی این کاربردها بسیار اهمیت دارد.
بیشتر بخوانید : گریس پایه بنتون
عمر روغن انتقال حرارت چقدر میباشد؟
روغن انتقال حرارت هر چقدر در مقابل اکسیداسیون مقاومت نماید، یعنی مقاومت بیشتری در برابر اکسیداسیون داشته باشد، نشان دهنده عمر بیشتر این روغن خواهد بود. همچنین هر میزان اکسیژن محیط مورد مصرفی روغن انتقال حرارت بیشتر باشد، این روغن عمر کمتری خواهد داشت.
بنابراین برای اینکه روغن انتقال حرارت عمر بیشتری داشته باشد، نیاز است تا هر چیزی که سبب میشود تا اکسیداسیون در محیطی که روغن انتقال حرارت در آن قرار دارد، بیشتر شود، از محیط دور گردد. مس، زنگ زدگی، آب و گرد و غبار از جمله مواردی هستند که سبب اکسیداسیون بیشتر خواهند شد.
بیشتر بخوانید : روغن هیدرولیک
ویژگیهای مهم یک روغن انتقال حرارت مناسب
اینکه تحمل روغن حرارتی چقدر است یکی از ویژگیهای بارز این روغن است؛ اما عدم خورندگی نیز یکی دیگر از ویژگیهای روغن انتقال حرارت است که این مدل روغنها باید از آن برخوردار باشند تا سبب آسیب به قطعات دستگاههای صنعتی نشوند.
در ادامه به برخی از ویژگیهای دیگر روغن انتقال حرارت اشاره شده است که عبارتند از:
- بدون بو بودن این محصول
- انتقال مناسب حرارت آن
- نقطه جوش بالای این محصول
- واکنش پذیری مناسب آن با آب
- سازگاز بودن این محصول با سایر روغنها
- فشار بخار پایین آن در دماهای بالا
اگر نیاز دارید تا درباره اینکه تحمل روغن حرارتی چقدر است، بیشتر بدانید، میتوانید با ما در دنیای روغن ارتباط برقرار نمایید.
بیشتر بخوانید : گریس پایه لیتیوم
نتیجه گیری
در مطلب تحمل روغن حرارتی چقدر است، دریافتیم که بالا بودن نقطه جوش این روغن حرارتی بسیار به نفع دستگاههای صنعتی خواهد بود و عنوان شد که این روغن قادر است دمای 200 الی 400 درجه را تحمل نموده و به نقطه جوش نرسد که این یک ویژگی بسیار باارزش این محصول تلقی میشود.
بیشتر بخوانید : روغن واسکازین
دستگاههای صنعتی کارخانهها و تولیدیها و سایر صنایع بسیار گران قیمت و کمیاب هستند و حتی ممکن است که برخی از قطعات آنها نایاب باشند. بنابراین باید برای حفظ و نگهداری این دستگاهها نهایت تلاش و کوشش خود را انجام دهید و از بهترین روغنهای صنعتی برای آنها استفاده کنید.
بههمین منظور ما در دنیای روغن به شما پیشنهاد میکنیم تا بهترین نوع و باکیفیتترین روغن حرارتی را برای دستگاههای خود خریداری نمایید؛ زیرا هزینه خرید این روغنها هر چقدر که باشد از هزینه خرید دستگاه مجدد که بیشتر نیست، پس برای تهیه انواع روغن حرارتی میتوانید با ما در دنیای روغن در تماس باشید و محصولات باکیفیتی را از ما خریداری نمایید.
بیشتر بخوانید : گریس پایه سدیم